Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse relaxatie- en “healing”-methode voor lichaam en geest. Reiki is het best gekend als een soort van “handoplegging”, maar er kan ook op afstand worden gewerkt. Start to Live biedt je cursussen en behandelingen aan volgens het traditionele “Usui System of Reiki Healing”.

Reiki betekent letterlijk “kracht van de zon”, maar wordt ook vaak omschreven als “universele levensenergie”. De Reiki-energie vindt haar eigen weg en is niet te be├»nvloeden door wil of geest: Reiki doet wat voor iemand het beste is. Reiki-energie vertrekt niet vanuit jezelf, je geeft ze enkel door. Reiki is een liefdevolle energie; een onvoorwaardelijke kracht voor iedereen. 

Gebruik van Reiki-energie

Je leert Reiki-energie te gebruiken van een Reiki-Master tijdens een Reiki-cursus. De kennis van het Usui-systeem wordt zo op traditionele wijze doorgegeven.

Reiki heeft een uitgesproken rustgevend en ontspannend effect. Je kan leren om (je)zelf Reiki te geven en zo Reiki in je leven integreren.

De Reiki-graden

Reiki kent 3 graden. Elke graad staat voor een bepaald niveau van kracht, kunnen en ervaren.

1ste graad Reiki

Tijdens een 1ste graad Reiki-cursus krijg je o.a. 4 initiaties of inwijdingen uitgevoerd door een erkend Reiki-Master. Hierdoor verkrijg je het vermogen om (je)zelf Reiki te geven.

Verder leer je wat Reiki is en kan doen, de geschiedenis en de Reiki-principes, en oefen je de basisposities om jezelf en anderen te behandelen.

2de graad Reiki

Tijdens een 2de graad Reiki-cursus leer je werken met een aantal symbolen. Je krijgt 1 inwijding van een erkend Reiki-Master.

Het contact met de Reiki-stroom wordt intenser: de 2de graad werkt sterk op mentaal gebied en leert je op afstand te behandelen.

3de graad Reiki (Mastergraad)

De 3de graad Reiki is de Mastergraad. Tijdens deze cursus wordt je nog een symbool aangereikt, leer je het geschenk “Reiki” door te geven aan studenten en leer je de inwijdingen uit te voeren. Zelf krijg je nog een laatste inwijding van een Reiki-Master.

Een Reiki-Master behandelt, geeft les, initieert. Daarnaast heeft hij of zij ook een voorbeeldfunctie: een Master leeft de Reiki-principes na.

Voor wie is Reiki bedoeld?

De laatste jaren is de belangstelling voor Reiki enorm toegenomen. Dit is o.a. te danken aan de positieve effecten die mensen ervaren na een Reiki-cursus of -behandeling. Reiki richt zich tot iedereen, ongeacht je geslacht, leeftijd of achtergrond. 

Ook in de medische wereld begint Reiki steeds meer bekendheid te krijgen. Onder de cursisten zijn er steeds vaker artsen, verpleegkundigen en paramedici. Toch heeft de populariteit van Reiki grotendeels te maken met ervaringen buiten het strikt medische. Je hoeft dus helemaal niet ziek of overspannen te zijn om baat te hebben bij Reiki. Reeds velen hebben ontdekt dat Reiki de kwaliteit van je leven en je relaties verbetert.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Heb je nog vragen? Neem gerust contact op.
Door zelf Reiki te ervaren, raak je vast overtuigd!

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.