Contact

Contactgegevens Frank

Frank Hilte
Tai Chi-instructeur, Qigong-instructeur, Reiki-Master (Usui Shiki Ryoho)
e-mail: frank.hilte@telenet.be
tel.: 0495 24 83 04
Facebook: “start-to-live” en “Frank Hilte
Youtube: “Frank Hilte

Locaties

Reet (groepslessen Tai Chi & Qigong):
Sint-Jozefschool Reet (turnzaal)
Rozenlaan 44
2840 Reet

Reet (privélessen en Reiki): na afspraak

Over Frank


Hallo!

Als tiener was ik al geboeid door alles wat net iets verder ging dan het gewone: ik voelde toen al dat er meer was dan het oog kon zien. Mijn wetenschappelijke opleiding tot arts en mijn inmiddels ruim 32-jarige loopbaan als radioloog hebben deze nieuwsgierigheid naar dingen die je wel aanvoelt maar niet kan verklaren zeker niet verminderd, wel integendeel… Eind jaren ’90 ben ik begonnen met Tai Chi: na een turbulente periode in mijn leven stak er op een dag – ondanks een “Geen drukwerk aub”-sticker – toch een Tai Chi-flyer in mijn brievenbus. Dit kon geen toeval zijn… En na een eerste kennismakingsles bij Conny Reusens was ik meteen verkocht. Al heel gauw werd de wekelijkse Tai Chi-les “mijn” avond waar vergaderingen en andere verplichtingen zonder pardon voor moesten wijken. Ik volgde wekelijks les in de Golden Flower Tai Chi School en nadien bij Inner Motion, waar ik vanaf september 2007 ook zelf les gaf. Ook Marc Heyvaert (San Bao Taiji School) is sinds meer dan 5 jaar een blijvende leermeester en inspiratiebron voor mij.

In 2016, na 9 jaar lesgeven bij Inner Motion, was de tijd rijp om op mijn eigen benen te staan en wat meer van mezelf in de lessen te stoppen. Dit was de geboorte van Start to Live. In 2020 werd Start to Live lid van de Vlaamse Wushu Federatie.

De passie van het beoefenen en doorgeven van Tai Chi groeide uit tot een van de mooiste dingen in mijn leven. Een geslaagde les betekent voor mij dat mijn studenten met een goed gevoel en meer energie naar huis terugkeren. Het beoefenen en beleven van Tai Chi onder gelijkgestemde zielen voelt fantastisch: one big Tai Chi-family!

In 2000 kwam ik in aanraking met Reiki, en ook dat was meteen liefde op het eerste gezicht. In 2005 werd ik tot Reiki-Master gewijd door Mit Robbroeckx en Herman Pensaert.

Voor mij zijn Tai Chi en Reiki een verrijking voor ons westerse denken, waar alles meetbaar en bewijsbaar moet zijn, en waar intuïtie en gevoel van ondergeschikt belang zijn. Toch beschermt mijn wetenschappelijke opleiding me voor al te vage en soms zelfs ronduit gevaarlijke ongefundeerde praktijken (Yin en Yang?).

Daarnaast ben ik een echte “tweeling” met brede interesses: muziek, golf, genieten van de natuur en van gezellig samen zijn met vrienden… Alles heeft een plaats in mijn leven. Ook mijn vrouw en dochter, die ik erg dankbaar ben omdat ze me zo veel steunen in mijn Tai Chi- en Reiki-activiteiten.

Ik kijk er naar uit om samen Tai Chi, Qigong of Reiki te beoefenen!

Happy Chi!

Frank

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.